Onze blogs

 • Belastingvrij schenken en een woning kopen

  Misschien heb je er wel van gehoord: een jubelton. Een schenking die ouders hun kinderen geven zodat zij een huis kunnen kopen in deze hectisch woningmarkt. Maar wat zijn de regels omtrent schenkingen? En wanneer moet je hier wel of geen belasting over betalen? Wij geven je graag meer uitleg.

  Meer lezen
 • Woning verbouwen: hoe kan je dat financieren?

  Wanneer jij jouw droomwoning hebt gevonden of al bezit, maar je wil nog wel het een en ander verbouwen dan stel je al snel jezelf de vraag: hoe ga ik dat financieren? Er zijn verschillende opties voor het financieren van een verbouwing.

  Meer lezen
 • Wat betekent onder voorbehoud van financiering?

  Het financieringsvoorbehoud is een ontbindende voorwaarde die je kan opnemen in het voorlopige koopcontract. Als koper geef je hiermee aan dat wanneer je de financiering niet rond krijgt, je zonder gevolgen mag afzien van de koop.

  Meer lezen
 • Overbieden: wat is het en wat moet je weten?

  Als woningzoekende heb je er vast van gehoord: overbieden. In de huidige oververhitte woningmarkt worden de woningen ver boven de vraagprijs verkocht. Dit heeft alles te maken met het tekort aan woningen.

  Meer lezen
 • Wat is een taxatie en het taxatierapport?

  Wanneer je een woning hebt gekocht en het voorlopige koopcontract is getekend, maak je een afspraak voor een taxatie. Een taxatie wordt uitgevoerd door een erkend taxateur en levert je een taxatierapport op.

  Meer lezen
 • Overwaarde en hypotheekrenteaftrek: wat je moet weten

  Door de huidige woningmarkt (stijgende woningprijzen, woningtekorten en flinke overbiedingen) verkopen veel woningeigenaren hun woning met een flinke overwaarde. Leuk, zo’n zakcentje. Maar welke regels zijn hieraan verbonden? En wat vindt de Belastingdienst ervan? Wij leggen het je graag uit.

  Meer lezen
 • Hoeveel kan je maximaal lenen?

  Ben je benieuwd naar wat je maximaal kan lenen? Dat begrijpen wij! Om een goed beeld te krijgen van wat je kan lenen om jouw droomwoning te kopen, is een afspraak met een financieel adviseur echt aan te raden.

  Meer lezen
 • Wat betekent overbrugging?

  Wanneer je een nieuwe woning koopt voordat jouw oude woning is verkocht en je zelf niet over voldoende financiële middelen beschikt, heb je een overbruggingskrediet nodig.

  Meer lezen
 • Wat is overdrachtsbelasting?

  Je hebt er vast weleens van gehoord zodra je oriënterend bent op de woningmarkt: overdrachtsbelasting. Maar wat is dit precies? Wij geven je graag iets meer toelichting.

  Meer lezen