5 redenen om een gesprek te plannen met een hypotheekadviseur

blog image

Gepubliceerd op: 11/11/2021

  1. Weet wat jouw financiële mogelijkheden zijn
  2. Nieuw passend advies, in een nieuwe situatie
  3. Adviseur kent de hypotheekverstrekkers en de voorwaarden
  4. Exact weten wat je elke maand betaald
  5. Een adviseur regelt alles voor je

Weet wat jouw financiële mogelijkheden zijn

Klinkt misschien als een open deur verhaal maar een goede reden om een financieel adviseur in te schakelen, is het onder de loep nemen van jouw financiële plaatje. Heb jij je financiën op orde? Of heb je verhuisplannen? Juist dan is het goed om weer even te kijken naar jouw hypotheek. Misschien is er meer mogelijk dan je denkt. Zo betreed jij goed voorbereid de woningmarkt. 

Nieuw passend advies, in een nieuwe situatie

Niet alleen bij het kopen van een nieuwe woning en het afsluiten van een hypotheek, maar ook in andere situaties kan je hulp nodig hebben met je hypotheek. Bijvoorbeeld wanneer je pas bent gescheiden of van plan bent om uit elkaar te gaan. In elke nieuwe situatie, geldt een nieuw passend hypotheekadvies. Zo weet jij waar je aan toe bent. 

De verschillende hypotheekverstrekkers en voorwaarden

Een hypotheek aanvragen kan bij veel verschillende verstrekkers, maar ze werken niet allemaal met dezelfde voorwaarden. Een goede hypotheekadviseur kent de verschillen tussen alle aanbieders en de voor- en nadelen. Zo geeft jouw hypotheekadviseur jou onafhankelijk hypotheekadvies en maak jij de beste keuze voor jou. 

Exact weten wat je elke maand betaald

Een onafhankelijke hypotheekadviseur zorgt ervoor dat jij precies weet waar je voor betaalt, en wat je dus elke maand kwijt bent aan lasten. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en heb je een duidelijk zicht op jouw financiële plaatje. 

Een adviseur regelt alles voor je

Een hypotheek afsluiten laten regelen door een hypotheekadviseur neemt jou een hoop werk uit handen. Het papierwerk, het uitzoekwerk en het gehele proces wordt voor je gedaan. Ja, hier zitten wel kosten voor hypotheekadvies aan vast. Maar dat is ook logisch als je ziet hoeveel tijd en energie erin gaat zitten. Hoe fijn als iemand je van a tot z begeleidt, zorgt dat je weet waar je voor tekent en alles in begrijpelijk taal uitlegt. 

Gratis adviesgesprek

Herken jij jezelf in bovenstaande redenen? Of wil je simpelweg meer informatie over de mogelijkheden? Dat kan. Plan een gratis adviesgesprek in met een van onze adviseurs en we lichten graag alle mogelijkheden toe. Ook is het mogelijk om ons eerst een gratis check te laten doen op afstand.