Wat betekent onder voorbehoud van financiering?

blog image

Gepubliceerd op: 10/02/2022

Wanneer je een woning koopt, kun je in het koopcontract verschillende ontbindende voorwaarden laten opnemen. Deze voorwaarden zorgen ervoor dat je minder risico loopt en dus nog onder de koop uit kan, mocht dat nodig zijn. Een van de bekendste voorwaarden is: onder voorbehoud van financiering. Wij leggen je graag uit wat dit inhoudt. 

Onder voorbehoud van financiering

Het financieringsvoorbehoud is een ontbindende voorwaarde die je kan opnemen in het voorlopige koopcontract. Als koper geef je hiermee aan dat wanneer je de financiering niet rond krijgt, je zonder gevolgen mag afzien van de koop. Het kan namelijk voorkomen dat een koper de financiering niet rond krijgt voor een bepaalde datum, bijvoorbeeld omdat de bank de hypotheek aanvraag afkeurt. 

Zonder voorbehoud kopen

Onder voorbehoud van financiering is een van de meest voorkomende ontbindende voorwaarden. Maar het is natuurlijk ook mogelijk om zonder deze voorwaarde een bod te doen. Je loopt dan alleen wel een risico wanneer je toch de financiën niet in orde krijgt voor een afgesproken datum, je een boete moet betalen om van de koop af te zien. 

Gratis adviesgesprek

Wanneer je tijdens jouw zoektocht naar een woning een kennismakingsgesprek met ons inplant, weet je al van te voren welk budget voor jou haalbaar is. Zo sta je financieel sterker in je schoenen wanneer je een eventueel bod gaat uitbrengen. Je weet namelijk al wat jij maximaal kan bieden. Bekijk hier de locaties van onze adviseurs.